Türkiye'nin savunma sanayii alanında öncü firmalardan biri olan Roketsan, Kırıkkale'deki yatırımının ilk aşamasını Ağustos ayında tamamlayarak faaliyete geçirmeye hazırlanıyor. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Roketsan'ın Kırıkkale'deki yeni tesisinin açılış tarihini duyurduğu ziyarette, "Allah'ın izniyle Roketsan'ın birinci kısmı, ilimizde Ağustos ayında faaliyete geçiyor" açıklamasını yaptı.

9F0A0363 5D8F 4919 9915 3506D7334E5F

Kaplan, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kırıkkale'deki süreci değerlendirdi. Açıklamasında, Haziran ayında personel alımları için sınav sürecinin başlayacağını belirten Kaplan, başvuran adayların Temmuz ayında eğitim sürecinin ardından resmen göreve başlayacaklarını dile getirdi.

Kırıkkale'deki yatırımın ikinci ve üçüncü aşamalarının da ilerleyen yıllarda tamamlanacağını vurgulayan Kaplan, "Şehrimize, hemşerilerimize hayırlı olsun" dedi.

Roketsan'ın Kırıkkale'deki yeni tesisinde yapılan bu yatırımın, savunma sanayii alanında Türkiye'nin gücünü daha da artırması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi