Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı, İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den itibaren başlattığı işgale sert tepki gösterdi. İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü işgalin ve işlenen savaş suçlarının insanlık tarihinin en acımasız ve vahşi saldırılarından biri olduğu vurgulandı. Açıklamada, İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanları hunharca katlettiği belirtildi.

Saddet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca , "İsrail hapishanelerinde Filistinli mazlumlara uygulanan işkence ve tecavüzler, yaşanan zulmün ne denli korkunç olduğunu gözler önüne sermektedir. Gazze'de bir soykırım vardır ve bu soykırım tüm dünya devletlerinin gözü önünde yapılmaktadır. Srebrenitsa'da, Karabağ'da, Yemen'de ve nice İslam ülkesinde yaşananlar bugün Gazze'de tekrar etmektedir" dedi.

Açıklamada, Batı'nın ve ABD'nin çifte standart tutumuna da değinilerek, Rusya-Ukrayna savaşında tüm dünyayı ayağa kaldıranların, İsrail'in soykırımını açıkça desteklediği belirtildi. "Bizler, İsrail'in hedefinin sadece Filistin değil, tüm Müslüman coğrafyası olduğunu biliyoruz. İslam ülkelerinin birlik ve beraberlikten başka çıkar yolu yoktur. Bugün Yemen'i, Lübnan'ı, Filistin'i, Suriye'yi ve İran'ı hedef alan terör devleti, yarın Mısır'ı, Türkiye'yi, Suudi Arabistan'ı ve diğer İslam ülkelerini hedef alacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı, İsrail'in işlediği suçlara karşı somut adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın ve diğer uluslararası kuruluşların harekete geçmesini talep etti. Açıklamada, "İsrail bölgemizin için en büyük tehdittir ve her devlet için en büyük beka sorunudur. Kudüs'ü sahiplenmeyen, işlenen soykırımın karşısında durmayan her yönetim, günü gelince pişman olacaktır" denildi.

Son olarak, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun çağrısı üzerine, İsrail'in işgaline karşı meydanlarda toplanan halkın, Şehit Komutan İsmail Haniye'nin vasiyetini yerine getirdiği belirtildi. "Filistin davası, hepimizin davasıdır ve zafer Allah'ın izniyle bizlere nasip olacaktır. Nehirden denize özgür Filistin bir hayal değil, bir hakikattir ve bu hakikat mutlaka gerçekleşecektir" ifadeleriyle açıklama sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi