Türk basın hayatında önemli bir dönüm noktası olan ve basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz günü, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görevi icra etmektedir.

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, bu özel gün dolayısıyla yayımladığı mesajında, basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışının önemine vurgu yaptı. Akdoğan, bu anlayışın toplumda basına olan güveni artıracağını ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçeceğini belirtti. Ayrıca, toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basının, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesi olduğunu ifade etti.

Akdoğan, gerek ülkenin gerekse Kırıkkale’nin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülke ve il ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığını vurguladı.

Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü vesilesiyle, mesai kavramı gözetmeden özverili şekilde görevlerini ifa eden tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlayan Akdoğan, onlara çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Sağlık-Sen