SAHTE RAPOR TUTUKLULARI SERBEST KALDI
Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Kasım 2024’te ortaya çıkan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran
Rüşvet karşılığı sahte rapor düzenlemekle suçlanan ve daha önce tutuklanan 8 kişi, mahkeme kararıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Serbest kalanların 2’si doktor, 6’sı sağlık memuru olduğu öğrenildi.
SAHTE RAPOR ÇETESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI
Olay, bir uzman doktorun, hastane sisteminde usulsüz işlemler yapıldığını fark etmesiyle başladı. Yapılan incelemelerde, bir memurun doktorların e-imza ve şifre bilgilerini izinsiz kullanarak rüşvet karşılığı sahte heyet raporları düzenlediği tespit edildi. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Sağlık Bakanlığı müfettişleri ve Kırıkkale Valiliği’nin incelemeleriyle birlikte 18 şüpheli gözaltına alındı.
BÜYÜK OPERASYON VE TUTUKLAMALAR
Polis, 5 Kasım 2024’te düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla İstanbul ve Ankara’da da dahil olmak üzere toplam 18 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan soruşturma sonucunda, şüphelilerin 132 kişiye rüşvet karşılığı 200’den fazla sahte heyet raporu düzenlediği ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 kişi, 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “rüşvet alma” suçundan tutuklanarak Keskin T Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.
TUTUKLULARA MAHKEMEDEN TAHLİYE KARARI
Keskin Cezaevi’nde bulunan 2’si doktor, 6’sı sağlık memuru olmak üzere toplam 8 kişi, sulh ceza mahkemesi kararıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.