Sahte polis yakalandı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü bir başarıya daha imza attı.

Vatandaşları üzerinde telefon aracılığıyla korku ve panik yaratarak paralarını , ziynet eşyalarıni alan dolandırıcı seri takip sonrası yakayı ele verdi.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi tarafından olay hakkında şu bilgiler verildi;

 Pazartesi günü *kendisini Polis olarak* tanıtan şüphelilerin telefon aramasında; *isimlerinin bir yasadışı terör örgütüne üyelik soruşturmasında geçtiği* yalanına ikna olan ve 5.000 $ nakit ile 60.000 ₺ değerindeki ziynet eşyalarını ikametine gelen dolandırıcılara teslim eden telefon dolandırıcılığı olayının mağduru vatandaşımız Müdürlüğümüze müracaatta bulundu. 

 Asayiş Şube Müdürlüğü Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı.Müşteki vatandaş tarafından belirtilen eşkâldeki şüphelilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmada kaçış güzergahları üzerindeki güvenlik kameraları ve KGYS görüntüleri incelenmiş ve şüpheli şahısların Ankara ilinde yakalanması sağlandı.

Gözaltına alınarak ilimize getirilen şüphelilerin üzerinden müştekiye ait olan 4.405 $ ve 2 altın kolye, 1 çift altın küpe, 1 altın yüzük, 1 altın bileklik ele geçirilerek müştekiye teslim edilmiştir. 3 şüpheli haklarında yapılan işlemler sonrası çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanmışlardır.

Editör: Müjgan BARIŞ