ŞEHİT BAHTİYAR CEYLAN ANILDI.

Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen çeşitli programlar ile şehidimiz Bahtiyar F B I M G 1727634156419

Dernek tarafından gazilerimiz ve şehitlerimizin ailelerine yemek ikramı ile başlayan programda İhsaniye Cami İmam Hatibi Ahmet Kayabalı tarafından okunan Kuran ve yapılan dualarla dernekte anıldı.

F B I M G 1727634158701

Dernekteki program sonrası şehidimizin kabri ziyaret edildi.

 Şehitlikteki program,Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından şehidimizin özgeçmişinin okunması ile başladı.

"29 Eylül 1992 tarihinde Şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahtiyar kardeşimizi Kırıkkale Şehitliğimizde kabri başında anıyoruz.

Şehidimiz Bahtiyar Ceylan;

1965 yılında Amasya ili Merzifon ilçesi Kayadüzü köyünde dünyaya gelmiştir.

Hikmet ve Nuran çiftçinin 3 çocuğundan birisidir.

İlk ve orta öğrenimini ilimizde tamamlamış,askerlikten sonra Astsubay sınıf Okulunu kazanarak İstanbul Tuzla'da eğitim görmüştür.

Edirne ili Keşan ilçesinde Astsubay olarak mesleğine başlamıştır. 

Van ilinde görev yapmakta iken Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Derecik Karakolu’na görevlendirilmiştir.

29.09.1992 tarihinde pkk terör örgütleri ile girilen çatışma sonucu Şehit olmuştur. 

Evli ve iki çocuk babası şehidimiz Bahtiyar Ceylan düzenlenen askeri tören ile ilimiz şehitliğine defnedilmiştir.

Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi olarak Şehitlerimiz Bahtiyar Ceylan kardeşlerimizi şahadetinin 32.yılında bu vesile ile de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,silah arkadaşlarını ve bütün Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz"dedi.

Garnizon ve Mühimmat Komutanlığı personelinin de katıldığı programda Şehidimizin kabri başında Şehitlik Cami İmam Hatibi İsa Erkoç tarafından okunan Kuran ve yapılan dualar ile şehitlikteki program son buldu.

Dernek üyeleri tarafından şehidimiz Bahtiyar Ceylan'ın vefat eden annesi ve babasının Yenimahalle mezarlığında kabirleri de ziyaret edilmesi ile programlar sona erdi.

Kaynak: Haber merkezi