ŞEHİT MURAT AKKOÇ ANILDI.

Şehit Piyade Komando Er Murat Akkoç şahadetinin 12.yılında Sulakyurt ilçesi Güzelyurt köyünde çeşitli programlarla anıldı.

İlk program öğle F B I M G 1718864600802F B I M G 1718864595778namazı öncesi köy camiinde Şehidimiz anısına okutulan Mevlidi Şerif ile başladı.

Düzenlenen programlara Sulakyurt Kaymakamı Hasan Burak Bilir,Sulakyurt Belediye Başkanı Seyfettin Çetiner,Kırıkkale Garnizon Komutanlığı ve Sulakyurt ilçe Jandarma Komutanlığı personelleri,gazi ve şehit aileleri katıldı.

F B I M G 1718864598375

Öğle namazı sonrası proğrama katılan misafirlere Şehidimizin ailesi tarafından köy konağında yemek ikramı yapıldı.

Düzenlenen programda,Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehidimiz hakkında şu bilgiler verildi.

Şehidimiz Piyade Komando Er Murat Akkoç;

“Metin ve Zarife çiftinin 2 çocuğunun tek erkek evladı olarak 08 Ocak 1991 tarihinde Kırıkkale ili Sulakyurt ilçesi Güzelyurt köyünde dünyaya gelmiştir.

İlk ve Orta öğrenimini köyünde tamamlayan Şehidimiz,25 Kasım 2021 tarihinde Vatani görevini yerine getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri Kayseri Melikgazi Hava İndirme Komando Tugay Komutanlığı emrinde acemi eğitimini tamamlamıştır.

Usta birliği olan Siirt ili Eruh ilçesinde vatani görevini yerine getirmekte iken 22 Haziran 2012 tarihinde şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Bekar olan Şehidimiz Murat Akkoç düzenlenen tören ile Güzelyurt köy mezarlığına defnedilmiştir.

Şehidimiz Murat Akkoç kardeşimizi şahadetinin 12.yılında bu vesile ile de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhları şad,mekanları cennet olsun” dedi.

Yemek programı sonrası Şehidimizin kabrinin de bulunduğu Güzelyurt Köy mezarlığı ziyaret edilerek,Güzelyurt köyü İmam Hatibi Yasin Vural tarafından okunan Kuran ve yapılan dualarla Şehidimiz Murat Akkoç şahadetinin 12.yılın kabri başında anıldı.

Güzelyurt köy mezarlığında bulunan Şehitlerimiz İsa Nazlım ve Murat Demir'in kabirlerinin de ziyaret edildi.

Bütün şehitlerimizin ruhları şad,mekanları cennet olsun.

Kaynak: Harp Malülü gaziler der.