Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen anma programı çerçevesinde, Şehit Özel Harekat Polisi Bekir Ferhat Kaya, şahadetinin 9. yılında kabri başında anıldı. Anma törenine şehidin ailesi ve yakınları, dernek üyeleri ve Kırıkkale halkı katıldı.

Programda konuşan Dernek Başkanı Rıfat Öcal, Şehit Bekir Ferhat Kaya'nın hayatı ve kahramanlıkları hakkında bilgi verdi. Öcal, "Şehidimiz, 4 Mayıs 1993 tarihinde Yozgat’ta doğmuş, Kırşehir Akçakent nüfusuna kayıtlıdır. 2013 yılında Iğdır’a atanmış ve 8 Eylül 2015 tarihinde bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen hain bir saldırı sonucu şehit olmuştur" diyerek Kaya’nın fedakârlık ve kahramanlıklarını anlattı.

Şehitlik Cami İmam Hatibi İsa Erkoç tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualarla Bekir Ferhat Kaya ve tüm şehitler bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı. Kaya ailesi tarafından programa katılanlara ikramda bulunuldu ve taziyeler kabul edildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, tüm şehitleri rahmetle anarak, “Ruhları şad, mekânları cennet olsun” mesajıyla programı sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi