Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanlığı ve şehidin ailesi tarafından düzenlenen programla, Özel Harekât Polis Memuru Hakan Yorulmaz anıldı. Programda Dernek Başkanı Rıfat Öcal, Şehit Hakan Yorulmaz hakkında bilgi verdi.

Şehit Özel Harekât Polis Memuru Hakan Yorulmaz, İsmail ve Hamide çiftinin tek erkek evladı olarak 15 Temmuz 1988 tarihinde Kırıkkale'de doğdu. İlk öğrenimini Gündoğdu İlköğretim Okulunda, ortaokulu Atatürk Ortaokulunda, lise öğrenimini ise Kırıkkale Lisesinde tamamladı. Lise eğitiminden sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi İşletme Fakültesini kazanmasına rağmen, Samsun Polis Yüksek Meslek Okuluna gitmeyi tercih ederek polis oldu.

2007-2009 yılları arasında Samsun Polis Yüksek Okulunda eğitimini tamamladıktan sonra, Ankara Gölbaşında Özel Harekât Polisi olarak 3 ay eğitim aldı ve ilk görev yeri olan Siirt Özel Harekât Dairesinde 4 yıl görev yaptı. Siirt'teki görevinin ardından 2014 yılında Ankara Gölbaşı Özel Harekât Dairesi Başkanlığında görevine başladı.

15 Temmuz 2016 tarihinde, Bölücü ve Darbeci Fetö terör örgütü mensuplarının hain saldırıları sonucu, Ankara Gölbaşı Özel Harekât Dairesi Başkanlığında 27. yaş gününde şehitlik mertebesine ulaştı. Dernek Başkanı Rıfat Öcal, Fetö, PKK ve tüm terör örgütlerini kınayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirtti.

Şehitlik Cami İmam Hatibi İsa Erkoç tarafından okunan Kuran ve yapılan dualarla, Şehit Hakan Yorulmaz'ın şahadetinin 8. yılında tüm şehitler rahmet ve minnetle anıldı.

Kaynak: Haber Merkezi