Kırıkkale’nin Karacalı Köyü'nden Şehit Piyade Onbaşı Atilla Demirbaş, şehadetinin yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıldı. 05.04.1971 tarihinde Karadeniz Ereğli'de dünyaya gelen Atilla Demirbaş, Rahmi oğlu olarak büyüdü ve genç yaşta vatani görevini yerine getirmek üzere 26.02.1991 tarihinde Samsun'da sıhhiye onbaşı olarak askerliğine başladı. Hayatının baharındaki bu genç asker, 16.08.1991 tarihinde, bir cuma günü, Hakkari Şemdinli’de, Irak sınır ötesi operasyonunda yaralı arkadaşını helikoptere taşırken, helikopterin pervanesinin çarpması sonucu şehit düştü.

Henüz 5 ay 20 günlük bir asker olan Atilla Demirbaş, şehitlik mertebesine eriştiğinde geride kimyager olma hayalleri ve hüzün dolu bir aile bıraktı. Şehidimizin naaşı, 16.08.1991 tarihinde, doğup büyüdüğü memleketi Kırıkkale’nin Karacalı Köyü'nde dualarla toprağa verildi.

Dördüncü çocukları olan Atilla'nın şehadeti, ailesi için olduğu kadar Kırıkkale halkı için de derin bir üzüntü kaynağı oldu. Kimya Meslek Lisesi mezunu olan bu genç adam, hayatı boyunca hayal ettiği kimyagerlik mesleğini yerine getiremeden, vatanına olan sevgisiyle ebediyete intikal etti.

Şehit Piyade Onbaşı Atilla Demirbaş, şehadetinin yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı. O’nun hatırası, ailesi, dostları ve tüm Kırıkkale halkı tarafından asla unutulmadı ve unutulmayacak. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.

Kaynak: Haber Merkezi