Kırıkkale Yuva Mezarlığı'nda, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile şehidimizin ailesi tarafından düzenlenen programla Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen, şehadetinin 9. yılında kabri başında anıldı. Anma programı, Şehit Cengiz Topel Camii İmam Hatibi Abdullah Tekin tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualarla başladı.

Dernek Başkanı Rıfat Öcal, programda yaptığı konuşmada Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen'in hayatı ve kahramanlıkları hakkında bilgiler verdi. Hüseyin ve Cennet Dikmen çiftinin altı çocuğunun tek erkek evladı olan Yılmaz Dikmen, 13 Şubat 1971 tarihinde Kırıkkale'de doğmuş ve eğitimini burada tamamlamıştır. 1991 yılında Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde göreve başlamıştır.

1994 yılında Kıbrıs'ta askerlik görevini tamamladıktan sonra, çeşitli illerde görev yapmış, son olarak 2014 yılında Şırnak’ın Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken, 30 Ağustos 2015 tarihinde teröristlerin keskin nişancı tüfeğiyle açtığı ateş sonucu şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Şehit Yılmaz Dikmen, Nur Camii'nde düzenlenen törenle Yuva Aile Mezarlığı'na defnedilmiştir.

Anma programı, şehidimizin ailesi tarafından katılımcılara yapılan ikramlarla sona erdi. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler bir kez daha rahmetle anıldı. Şehidimiz Yılmaz Dikmen’in ruhu şad, mekânı cennet olsun.

Kaynak: Haber Merkezi