Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi ve Şehitlerimizin aileleri tarafından düzenlenen programları çerçevesinde Şehidimiz Polis Memuru Ferhat Bozkurt ve arkadaşları düzF B I M G 1724707404569enlenen proğramlarla anıldı.

İlk program Kırıkkale - Çelebi karayolu üzerinde bulunan Şehit Ferhat Bozkurt mescidinde şehidimizin ailesi tarafından ikram edilen yemek ile başladı.

Proğrama Çelebi Kaymakamı Metehan Toy,Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çiğdem Açıkyıldız Kazel ve ilçe protokolü katıldı.

Proğram Balışeyh ilçesi Işıklar köyü mezarlığında devam etti.

Balışeyh Kaymakamı Ali Kaan Tunçer’in de katıldığı kabir ziyaretinde dernek başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehidimiz hakkında şu bilgiler verildi.

“Şehidimiz Ferhat Bozkurt;

27 Mayıs 1994 tarihinde ilimizde dünyaya gelmiş,ilk ve orta öğrenimini Atatürk İlköğretim Okulu’nda Lise öğrenimini Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır.

F B I M G 1724707401088

 Lise öğreniminden sonra polis olmaya karar veren şehidimiz polislik sınavını kazanarak 2012-2014 yılları arasında Aksaray Polis Yüksek Okulu’nda eğitim ve öğrenimini tamamlamasına müteakiben ilk görev yeri olan Kırşehir’de polislik mesleğine başlamıştır.

F B I M G 1724707398040

2014 -2016 tarihleri arası Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görev yapan şehidimiz 24 Temmuz 2016 tarihinde Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görevlendirilmiştir.

19 Ağustos 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesi Çevik Kuvvet Müdürlüğü emrinde görevine başlamış,26 Ağustos 2016 tarihinde pkk terör örgütleri tarafından Cizre Çevik Kuvvet binasına yapılan saldırı sonucu 10 arkadaşı ile beraber şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

 Bekar olan şehidimiz düzenlenen törenle Nur Camii’den kaldırılarak Işıklar köyü mezarlığına defnedilmiştir. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi olarak şehidimiz Ferhat Bozkurt ve aynı olayda şehit olan Polis Memurları Harun Maytalman, Ertan Öztürk,Tayfun Doğan,Abdulhamit Kaya, Mehmet Dama,Burak Mart,Osman Budak, İbrahim Meriç,Gökhan Kıncak kardeşlerimizi şahadetlerinin 8. yılında bu vesile ile de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz”dedi.

Akçakavak köyü İmam Hatibi Fatih Can tarafından okunan Kuran ve yapılan dualar ile şehidimiz Ferhat Bozkurt 8.şahadet yılında kabri başında anıldı.

Kaynak: Harp Malülü gaziler der.