Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği, dezavantajlı kadınların istihdama katılmasını hedefleyen "Şeker Hamurundan Hayallerim" adlı projeyi hayata geçiriyor. Dernek Başkanı Özgür Dönmez'in açıklamasına göre, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne yapılan proje başvurusu kabul edildi.

Proje kapsamında, Kasım ayında başlayacak olan ve 6 ay sürecek "Butik Pastacılık ve Figür Eğitimi" dezavantajlı kadınlara ücretsiz olarak sunulacak. Eğitimi, Kırıkkale’nin önde gelen butik pastacılarından ve derneğin yönetim kurulu üyesi olan Canan Yüksel verecek.

Bu eğitim programı, hem Türkiye’de hem de Kırıkkale'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Eğitim sonunda kadınların, gastronomi sektöründe bu özel mesleği en iyi şekilde icra edeceklerine inandığını belirten Dönmez, projeye destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Özellikle Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türköz, Proje Destek Daire Başkanı Mehmet Fatih Günay, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Vali Yardımcıları Mustafa Erkayıran ve Ahmet Sait Kurnaz, ve Kırıkkale İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Servet Fırat’a özel teşekkürlerini iletti.

"Şeker Hamurundan Hayallerim" projesi, Kırıkkale'de dezavantajlı kadınlar için yeni bir umut kapısı aralayacak.

Kaynak: Haber Merkezi