Şehit Gazi Kamu-Sen Kırıkkale İl Başkanı Mete Demirbaş, sendikal özgürlüğe yönelik yapılan girişimlere karşı önemli açıklamalarda bulundu. Siyaseti kirli menfaatlerine alet ederek önce %2 ve sonrasında %1 barajı ile demokratik sendikal özgürlüğe darbe girişiminde bulunan ve sendikal tekelleşmeye sebep olan yetkili konfederasyon ve yandaşlarının çuvalladığını belirtti.

Demirbaş, bir haftadır süren mücadelelerin sonucunda, genel kurul görüşmelerinde önergenin %1’lik kısmının değiştirilerek toplu sözleşme ikramiyesinin tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlendiğini ifade etti. Bu düzenleme ile bütün sendikalı memurların toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641,81 TL alacağını açıkladı.

Mete Demirbaş, bu düzenlemenin sağlanabilmesi için emek verenlere, inandıkları dava uğruna sendikalarını terk etmeyen teşkilat ve üyelere, konuya duyarlılık ve hassasiyet göstererek çözümde emek gösteren tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti.

Ayrıca, Tüm Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’na üye olan Şehit Gazi Kamu-Sen, Tüm Kamu-Sen Sağlık, Tüm Kamu-Sen Eğitim ve Tüm Kamu-Sen Tarım-Orman sendikalarının üye aidat oranlarının yasal sınırın en altında olması nedeniyle üyelerinin diğer sendika üyelerine göre bir adım önde olacağını vurguladı.

Demirbaş, "Tüm kamu çalışanlarını sendikalarımıza davet ediyoruz," diyerek çağrısını yineledi.

Kaynak: Haber Merkezi