Seyfettin Çetiner müracaatını yaptıFB_IMG_1700242835721

Siyasete atılmak için Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü görevinden istifa eden Seyfettin Çetiner AK Parti Sulakyurt ilçe teşkilatına giderek resmi müracaatını gerçekleştirdi .

Seyfettin Çetiner Sulakyurt'ta aday adaylık müracaatında yaptığı konuşmada"Adaylığımı yıllardır soranlara demiştim.Her şeyin bir zamanı var.Ne gül vaktinden önce açar.Ne güneş vaktinden önce doğar.Ve Zamanı geldi. İşte geldim."dedi.

Çetiner yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Mevkiiyi makamı bırakarak geldim.Yedi yıllık il müdürlüğü bırakarak geldim.Devletin, makamını, gücünü, etkisini, yetkisiniSiyasete karıştırmadan, bulaştırmadan geldim..Sizin bir evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Sadece Seyfettin Çetiner olarak huzurunuzdayım…

Artık kendimce.Bir yol ayrımına gelmiştim.Önümde iki yol vardı.Ya devletteki görevime devam edecek,Ya da siyasete evet diyecektim.Memleket bizi göreve çağırıyordu.Siyaset yapmam için davet vardı.Memlekete faydalı olacağımı düşünerek.Büyüklerimizle istişare ederek.Ak Parti Belediye başkanı a.adayı olmaya karar verdim. 

Zaten her daim,Memleketimize dair hayallerimiz Hizmet getirecek gücümüz, Hizmet edecek aklımız, Ve memlekete ödeyecek bir vefa borcumuz vardı.Artık o borcu ödemenin zamanı gelmişti.Alnımız ak, başımız dik Devlette edindiğim, bilgiyi, birikimi, tecrübeyiİktidarın, Ak partinin gücüyle birleştirerek.Memleketime hizmet etmek istiyorum.

Bilmenizi isterim ki,Beni bu yola revan eden,Akıl, mantıktan ziyade gönüldür.Gönlümüzde bir hizmet sevdası.Yüreğimizde bir memleket davası vardı.Eğer olmasaydı bizim siyasetle ne işimiz olaydıEvet biz buraya var olmaktan öte Memlekete yar olmaya, gönüllerde olmaya geldik.

Kimileri ne gerek,Mevkiin, makamın vardı dese de….Mesele, mevki, makam, para, pul meselesi değildi.Mesele memleket meselesiydi.Memleketin, Yeni bir isime, yeni bir siyasi iklime ve değişime …’’ ihtiyacı vardı.

Elli dört yaşındayım,Ömrümün sonbaharında,Memleket ve çocuklarının geleceği için burdayım.Yeni bir siyasi sürece bugün burda başlatıyorum.Çünkü benim için bu süreç omuzlarıma yüklenmiş Bir görevdi, bir sorumluluktu.Bu görevin, bu sorumluluğun ilk adımını.Bugün burada atıyorum.

Biliyorum ki, memleketimin insanlarına,Güzel, huzurlu, daha yaşanabilir bir memleket lazım!Biliyorum ki,Bu memleketimin evlatlarına,Çoluğuna, çocuğuna, gencine Bir umut, bir gelecek, iş, aş lazım!Ve işte tamda bunlar için buradayım.

Bilmenizi isterim ki, Mevki, makam, mal mülk peşinde değilimBir Allah razı olsun duasının peşindeyim.Gök kubbede hoş bir sedanın derdindeyim.Sevgili Kardeşlerim,Ömrümün en tecrübeli çağında,en etkin, en yetkin dönemindeyim.Tüm görgümle, bilgimle, birikimimle, Şehrin ’Şehrül-eminliğine hazırımBelediye Başkanlığına aday adayıyım.Artık burdayız. Daha çok konuşacağız.

Ziyaret sonrası ilçede vatandaşlar da görüşen Seyfettin Çetiner amacının Sulakyurt'a AK Parti'nin belediyecilik hizmetini taşımak olduğunu dile getirdi . Esnaf ve kahvehanelerdeki vatandaşlar da sohbet eden Çetiner vatandaşların gösterdiği ilgiden oldukça memnun kaldı.

Editör: Müjgan BARIŞ