Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde , menfur bir saldırı sonucu şehit olan İsmail Heniyye ve tüm şehitlerimiz için İlçe Müftülüğüne bağlı tüm camilerde Gıyâbî Cenaze namazı kılındı ve dualar edildi. İlçe halkı, Sulakyurt İlçe Müftülüğü'nün organize ettiği bu anlamlı etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Camilere akın eden vatandaşlar, şehitlerimiz için dualar edip onların aziz hatıralarını yad ettiler.

Namaz öncesinde, İlçe Müftüsü tarafından yapılan konuşmada, şehitlerin vatan ve millet için yaptıkları fedakarlıklar vurgulandı. Şehit İsmail Heniyye ve diğer tüm şehitlerimizin ruhları için okunan dualar, camilerde yankılandı. Müftü, "Allah'tan (c.c.) Şehit İsmail Heniyye ve tüm şehitlerimizin kabirlerinin nur dolmasını ve derecelerinin âli olmasını niyaz ediyoruz. Onların aziz hatıraları, bizlere her zaman yol gösterici olacak" dedi.

Etkinlik, İlçe Müftülüğü'nün organizesinde, yerel halkın ve din görevlilerinin katkılarıyla gerçekleştirildi. Namaz sonrası, camilerde şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Katılımcılar, şehitlerimize olan minnet ve şükran duygularını dile getirdiler. Bu anlamlı etkinlik, şehit ailelerinin yanı sıra tüm ilçe halkı için de manevi bir güç kaynağı oldu.

Kaynak: Sulakyurt İlçe Müftülüğü