Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Yaz Kur’an Kursları tüm hızıyla devam ediyor. Hz. Muhammed’in (s.a.v.), “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” müjdesiyle, 1 Temmuz itibariyle hocalar yeniden derslere başladı.

Bu kurslar, çocukların dini ve manevi eğitimleri için büyük bir fırsat sunuyor. Hem şehir merkezindeki hem de en ücra köylerdeki öğrenciler camilere akın ediyor. Yaşıtları uyurken veya tatile giderken, öğrenciler Kur’an ve sahih dini bilgileri öğrenmek için camiye geliyor.

Sabahları heyecanla hocalarına selam vererek eğitimlerine başlayan öğrenciler, Eûzü besmele çekip derslere başlıyorlar. Hocalarının davranışlarından, konuşmalarından ve öğretilerinden çok şey öğreniyorlar. Temel dini bilgilerin yanı sıra, güzel sohbetler dinliyorlar.

Yaz Kur’an Kurslarında kelime-i şehadet, kelime-i tevhid, imanın esasları, ibadetler, gusül, abdest, namaz, Kur’an-ı Kerim, anne-babaya saygı, tesettür, zaman bilinci gibi konular öğretiliyor. Kısa gibi görünen bu kurslarda adalet, merhamet, sevgi, saygı, empati, cömertlik, doğru sözlülük, kanaat, şükretme, özür dileme, israftan kaçınma, sorumluluk, okuma ve temizlik alışkanlığı, girişimcilik, iyimserlik, dua ve ibadet etme alışkanlıkları kazandırılıyor.

Kur’an, sünnet ve ezan aşkı; vatan, millet ve bayrak sevgisi de çocukların gönüllerine işleniyor. Bu yaşta verilen eğitim, taş üzerine kazınmış yazı gibi kalıcı bir etki bırakacak.

Kaynak: Sulakyurt İlçe Müftülüğü