1991 yılında Kırıkkale'de dünyaya gelen Sultan Gizem Koçak, eğitim ve meslek hayatında önemli başarılara imza attı. Kırıkkale Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü'nden mezun olan Koçak, Selçuk Üniversitesi'nde Oyun Terapisti eğitimi aldı. Ayrıca, Boğaziçi Enstitüsü ve Rumeli Üniversitesi’nde fotoğrafçılık eğitimini tamamladı.

Henüz çocuk yaşlarda fotoğrafçılığa olan yeteneğini keşfeden Sultan Gizem Koçak, bu tutkusunu fotoğraf karelerine minik öyküler yazarak taçlandırdı. Okul hayatı boyunca çeşitli kompozisyon ve fotoğrafçılık yarışmalarında dereceler kazandı.

Kısa bir süre bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra, 2023 yılında kendi fotoğraf stüdyosunu açarak hobisini meslek haline getirdi. Çeşitli dergilerde öyküler yazan Koçak, dergi yazar kadrosunda aktif olarak yer alıyor. 2023 yılında yayınlanan "Yardımsever Badi" isimli ilk okul öncesi çocuk kitabının ardından, 2024 Haziran ayında "Objektiften Kaleme" isimli, kendi çektiği fotoğraflara yazdığı mini öykülerin yer aldığı ikinci kitabı okuyucularla buluştu.

Sultan Gizem Koçak, evli ve Poyraz Alp'in annesi olarak hayatını sürdürmektedir. Fotoğrafçılık ve yazarlık tutkusunu profesyonel bir düzeye taşıyan Koçak, sanatını ve hikayelerini paylaşmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi