Futbolseverlerin uzun süredir beklediği Trendyol Süper Lig'in 2024-2025 sezonu bu akşam başlıyor. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonun şampiyonu olarak tamamladığı Süper Lig'de 67. sezon, Galatasaray ile Atakaş Hatayspor arasında oynanacak açılış maçıyla başlayacak. Sezonun ilk yarısı, 20 Aralık’ta oynanacak 17. hafta maçlarıyla sona erecek, ikinci yarı ise 3 Ocak’ta başlayacak ve lig maratonu 1 Haziran 2025'te tamamlanacak.

Bu sezon 12 ilden 19 takım, 38 hafta sürecek bu büyük mücadelede hedeflerine ulaşmak için sahaya çıkacak. Süper Lig'de her hafta bir takım bay geçecek. Sezon sonunda puan tablosunun en altında yer alan 4 takım, Trendyol 1. Lig'e düşecek.

İstanbul, bu sezon da ligde en fazla temsil edilen il olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, RAMS Başakşehir, Kasımpaşa ve İkas Eyüpspor olmak üzere 6 takım İstanbul'u temsil edecek. Bunun yanı sıra Antalya'dan Antalyaspor ve Corendon Alanyaspor, Adana'dan Adana Demirspor, Hatay'dan Atakaş Hatayspor, Sivas'tan Sivasspor, Gaziantep'ten Gaziantep FK, Konya'dan TÜMOSAN Konyaspor, Rize'den Çaykur Rizespor, Trabzon'dan Trabzonspor, Kayseri'den Bellona Kayserispor, Samsun'dan Samsunspor, İzmir'den Göztepe ve Muğla'dan Sipay Bodrum FK, yeni sezonun mücadeleci ekipleri arasında yer alacak.

Ligin ilk büyük karşılaşması, 5. haftada Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak. İlk derbi heyecanı ise 6. haftada Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yaşanacak. Bu sezonun derbileri arasında Galatasaray-Beşiktaş (10. hafta), Trabzonspor-Fenerbahçe (11. hafta), Beşiktaş-Fenerbahçe (15. hafta) ve Galatasaray-Trabzonspor (16. hafta) gibi kritik maçlar da bulunuyor.

Yeni sezonla birlikte Süper Lig'de yabancı oyuncu kuralında bazı değişiklikler yapıldı. Kulüpler, A Takım kadrolarında 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek, maç kadrosunda ise 12 yabancı oyuncuya yer verilebilecek. Sahada aynı anda en fazla 11 yabancı oyuncu oynayabilecek. A Takım listesindeki oyuncu sayısı 26'dan 28'e çıkarılırken, Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım listesine dahil edilmesine izin verildi.

2024-2025 sezonunun transfer dönemleri de belirlendi. 24 Haziran'da başlayan birinci transfer dönemi, 13 Eylül'de sona erecek. İkinci transfer dönemi ise 13 Ocak 2025'te başlayıp, 11 Şubat 2025'te sona erecek.

İlk hafta maçları ise futbolseverler için büyük bir heyecanla bekleniyor. Bugün Galatasaray ve Atakaş Hatayspor arasındaki maçla açılacak sezonun diğer maçları şu şekilde:

  • 10 Ağustos Cumartesi: Kasımpaşa-Konyaspor (19.15), Antalyaspor-Göztepe (21.45), Fenerbahçe-Adana Demirspor (21.45)
  • 11 Ağustos Pazar: Sivasspor-Trabzonspor (19.15), Corendon Alanyaspor-Eyüpspor (21.45), Samsunspor-Beşiktaş (21.45)
  • 12 Ağustos Pazartesi: Çaykur Rizespor-RAMS Başakşehir (21.00), Sipay Bodrum FK-Gaziantep FK (21.00) (Ev sahibi takım seyircisiz)

Bellona Kayserispor ise ilk haftayı bay geçecek. Sezon boyunca yaşanacak mücadelelerle futbolseverler unutulmaz anlar yaşamaya hazırlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi