Tarım ve Orman Bakanlığı Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı İslam Köse, tarımsal üretim planlaması ve yeni destekleme modelleri hakkında bilgi vermek ve çalışmaları yakından incelemek amacıyla ilimize ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında,Kırıkkale  İl Tarım ve Orman MüdürF B I M G 1729267722441F B I M G 1729267722441ü Fatih Ateş ve İl Müdür Yardımcıları ve hayvan sağlığı şube müdürü ile bir araya gelen Köse, ilk olarak Merkez Ahılı Köyü’nde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında %50 hibe ile kurulan süt işletmesini ziyaret etti. 

Ardından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen buluşmada, Üretici Birlikleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve hayvansal üretim yapan yerel yetiştiriciler ile bir araya geldi.

F B I M G 1729267724735

Bu toplantıda, tarımsal üretim planlaması ve yeni destekleme modelleri hakkında üreticilere detaylı bilgiler veren İslam Köse şunları söyledi. ‘’Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, tarımsal üretimi daha verimli ve sürdürülebilir kılmak adına yeni bir hayvancılık destekleme modeli geliştirdik.

F B I M G 1729267727032

Bu modelin temel amacı, hem hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek hem de ülkemizin et ve süt üretim kapasitesini artırarak, çiftçilerimizin gelir seviyesini yükseltmektir. Yeni modelimizle, küçük ve orta ölçekli işletmelere daha fazla hibe ve teşvik sunuyoruz. Ayrıca, hayvan başına destekleme oranlarını artırarak ilk defa uyguladığımız yeni desteklerle, üreticilerimiz ne kadar destek alacağını önceden bilecek.

Bunun yanında, genç çiftçiler ve kadın üreticiler için özel destek paketlerimizi devreye sokuyoruz. Bu sayede, kırsal kalkınmayı daha da güçlendireceğiz. Ülkemizin hayvancılık potansiyelini en iyi şekilde kullanmak için hep birlikte çalışacağız ve bu yolda siz değerli üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Toplantının sonunda soru-cevap bölümüne geçilerek üreticilerin istek ve talepleri not alındı. Alınan notlarda eksiklik görülen noktaların hayvancılık üretim planlamasındaki çalışmalarda Bakanlığımız tarafından değerlendirileceğini ,üreticilerimizin görüş ve taleplerinin önemli olduğunu belirtti. İslam Köse, yeni modelin ülkemiz ve üreticilerimiz için hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı tamamlandı.

Kaynak: Haber merkezi