YUVA TOKİ İÇLER ACISI HALDE

Kırıkkale'nin Yuva Mahallesi TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlar bina yönetiminden ve hizmetlerden şikayetçi.

Yuva Mahallesi TOKİ konutları sakinleri, site yönetiminin sorunlarını çözüme kavuşturmaması nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Aidat fiyatlarına yapılan son zammın ardından konut sakinleri isyan etti.

I M G 20241012 W A0046

Kırıkkale'nin Yuva Mahallesi'nde bulunan TOKİ Konutları’nda oturan vatandaşlar çaresiz. TOKİ sakinleri konut yönetiminin 600 lira olan aylık aidatı 1000 liraya yükselterek yaklaşık %70 oranında zam yapması nedeniyle tepki gösterdi.

İddialara göre TOKİ yönetimi sorunları çözmede yetersiz kalıyor. Pek çok sorunla karşı karşıya kalan vatandaşlar, konutlarında sürekli asansörlerde kaldıklarını, asansörlerin kırmızı bandrollü olduğunu ve ay başından itibaren de çalışmadığını, aydınlatma direklerinin yanmadığı, sarı şerit engelli yolundaki plastik şeritlerin sökük ya da kırık olduğu, rögar kapaklarının ise arabalara zarar verdiğini belirttiler.

I M G 20241012 W A0047

Duruma tepki gösteren TOKİ sakinleri, fiyat artışlarının neye göre yapıldığını merak ediyor. Ödenen ücret karşısında yeterli hizmetin sağlanmadığını belirten vatandaşlar Kırıkkale'de aidat fiyatlarının göz önüne alındığında yapılan zamların ortalama fiyatların çok üzerinde olduğunu ve yönetimin birçok sorunu çözmede yetersiz kaldığını ifade ettiler.

I M G 20241012 W A0049

Kaynak: Haber merkezi