Zorunlu trafik sigortası yapma vaadiyle dolandırıcılık yapan ve sahte poliçe düzenleyen bir şüpheli, başarılı bir operasyonla yakalandı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan S.A. isimli şüphelinin, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarını işlediği tespit edildi.

Şüpheli S.A.'nın, zorunlu trafik sigorta poliçesi karşılığında 7 kişiden ücret almasına rağmen, bazılarına poliçe vermediği, bazılarına ise sahte poliçe düzenlediği belirlendi. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Kırıkkale'de yapılan takipli KOM faaliyeti sonucunda S.A., Kırıkkale Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü, Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheli S.A., Düzce'ye götürülerek Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan S.A., jandarma ekipleri tarafından cezaevine teslim edildi.

İHA

Kaynak: İHA