Emeklilerden Eşitlik Talebi: Maaş Zamlarında Ayrım Kalksın!

2024 yılı, ülkemiz ve milletimiz için umut dolu bir yıl olmasını dilerken, emekliler arasında yaşanan maaş eşitsizliği konusunda dikkat çeken bir açıklama geldi. Tüm Emekliler Derneği (TÜED) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Aytekin, memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki yüzde 12'lik farka dikkat çekerek, bu ayrımın ortadan kaldırılması talebinde bulundu.

Aytekin, yapılan haberlere göre memur emeklisine verilen yüzde 49 zam oranının, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 37 seviyesine çıkarılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, enflasyon verilerine güvenmediklerini ifade eden Aytekin, çarşı-pazar enflasyonunun yüzde yüzün üzerinde olduğunu ve emeklilere daha fazla destek sağlanması gerektiğini vurguladı.

Emeklilerin yaşam şartlarının biraz daha rahatlaması için seyyanen bir ilave yapılması gerektiğini dile getiren Aytekin, geçmişte verilmeyen hakların da acilen yerine getirilmesini istedi. Bu talepler arasında intibak yasasının güncellenmesi, hastane katkı paylarının kaldırılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, ikramiyelerin açlık sınırının üzerinde ödenmesi ve refah payının yüzde 4'ten yüzde 10'a çıkarılması bulunuyor.

Aytekin ayrıca, evsiz emeklilere TOKİ kanalıyla ev sahibi yapılması, emeklilere daha iyi bir yaşam standardı sağlamak adına önemli adımlardan biri olarak önerildi.

Son olarak, Zekeriya Aytekin, emeklilerin sorunlarını dile getirirken gazetecilerin de gözü kulağı olduğunu belirterek, gazetecilerin gününü tüm emekliler adına kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Kaynak: Haber Merkezi