I M G 20240929 W A0021Turan Zeki, listesi ile Baro Seçimlerine Hazır

Kırıkkale Barosu 6 Ekim 2024'te Yeni Başkanını Seçecek

Kırıkkale Barosu’nda 6 Ekim 2024 tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesinde, başkanlık için Av. Turan Zeki, yönetim kurulu aday listesini açıkladı. Baro kulislerinde büyük yankı uyandıran bu liste, mevcut Başkan Mutlu Korkmaz'ın yönetim kurulunda yer alan Av. Adnan Uçar, Av. Murat Turan ve Av. Talat Köksal’ın Turan Zeki’nin listesinde yer almasıyla dikkat çekti. Üç ismin bir arada Zeki’nin kadrosunda yer alması, seçimlerde Zeki'nin gücüne güç kattığı şeklinde yorumlandı.

Bu arada mevcut Başkan Mutlu Korkmaz'da  geçtiğimiz hafta geniş çaplı Yemekli bir toplantı yaparak gövde gösterisinde bulunmuştu.

Turan Zeki, yaptığı açıklamada, "Güçlü Avukat, Güçlü Baro" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, “Ayrıştırıcı değil birleştirici, çatışmacı değil barışçı bir baro için kıymetli yönetim kurulu üyesi adaylarımızla birlikte Kırıkkale Barosu'nu daha itibarlı ve güçlü bir konuma getireceğiz,” dedi. Mesleki sorunların yalnızca baronun iç dinamikleriyle çözülemeyeceğini vurgulayan Zeki, Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı nezdinde yapılacak çalışmaların önemine dikkat çekti. 

Kamu kurumlarıyla iş birliğinin baronun başarısı için kilit olduğunu ifade eden Zeki, her bir yönetim kurulu üyesinin, adeta bir baro başkanı gibi sorumluluk üstlendiğini ve meslektaşlarının desteğini beklediklerini dile getirdi.

Diğer aday Mutlu Korkmaz’ın yönetim kurulu aday listesinin merakla beklendiği öğrenildi. 400 üyenin oy kullanmasının beklendiği seçimlerde, sadece başkan adaylarının değil, yönetim kurulu üyelerinin de kritik bir rol oynayacağı vurgulanıyor.

Kaynak: Haber merkezi