EURO 2024'ün son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım'ın kahramanı Merih Demiral hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatıldı. Leipzig'de oynanan maçta galibiyeti getiren golleri atan Demiral'ın, gol sevinci sırasında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA'nın dikkatini çektiği öğrenildi.

UEFA, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir." ifadelerine yer verdi.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Merih Demiral, gol sevincine dair, "İki gol attığım için çok mutluyum. Bir gol sevinci düşünmüştüm, Türklükle alakalı. Türk olduğum için gurur duyuyorum ve bunu iliklerime kadar hissettim. Bu yüzden böyle bir sevinç yaptım ve çok mutluyum. Taraftarlarımız da bizimle gurur duyuyor. Tribünde bunu yapan taraftarlarımızı gördükten sonra daha da yapmak istedim. Türkiye’de hepimiz Türk'üz ve bundan gurur duyuyorum. Gol sevincini de bu yüzden böyle yaptım. Herhangi bir mesaj vermek istemedim, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim," şeklinde konuştu.

Merih Demiral'ın bu açıklamaları ve UEFA'nın başlattığı soruşturma, futbol camiasında büyük yankı uyandırdı. Türk taraftarlar, yıldız futbolcunun yanında durarak destek mesajları iletmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi