Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal, ölümünün 24. yıldönümünde özlemle anılıyor. 3 Temmuz 2000 tarihinde aramızdan ayrılan Yeşilçam'ın büyük yıldızı, komedi filmleriyle hala izleyicilerin gönlünde taht kurmaya devam ediyor. Replikleri ezbere bilinen ve filmleri hala büyük ilgiyle takip edilen Kemal Sunal, Türk sinemasının en güzel gülen adamı olarak hafızalarda yer ediniyor.

Wp 16884692183083285823687305530

Kemal Sunal, 11 Kasım 1944'te İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan İlkokulu ve Vefa Lisesi mezunu olan sanatçı, liseyi 11 yılda tamamladı. Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'ndeki eğitimini 12 Eylül 1980'de yarım bıraktı. Üniversite dönemi ve sonrasında fabrikada çalıştıktan sonra, tiyatro ve sinema dünyasına adım atmadan önce elektrikçi çıraklığı yaptı. Erken yaşta iş yaşamına atılmasını, ekonomik durumlarının iyi olmaması nedeniyle ayakkabı ve kitap parası kazanmak için çalışması gerektiği şeklinde anlattı.

Unutulmaz Usta Oyuncu Kemal Sunal Kemal Sunal Aniliyorresim

Henüz lise yıllarında tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Sunal, "Zoraki Tabip" tiyatro oyununda rol aldı. Vefa Lisesi'ndeki felsefe hocası Belkıs Balkır aracılığıyla ünlü tiyatrocu Müşfik Kenter'le tanıştı ve profesyonel oyunculuk yaşamına Kenterler Tiyatrosu'nda başladı. Uzun yıllar burada oyunculuk yaptıktan sonra Ulvi Uraz Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı. Devekuşu Kabare'de oynadığı bir oyunda ünlü yönetmen Ertem Eğilmez tarafından keşfedilerek beyaz perdeyle tanıştı.

Kemal Sunal, Gül Sunal ile 1974'te evlendi ve bu evlilikten Ali ve Ezo adında iki çocuğu oldu. 1990'lı yıllardan itibaren filmleri televizyonlarda kesintisiz olarak yayınlanmaya başlandı. "Süt Kardeşler", "Tosun Paşa", "Salako", "Köyden İndim Şehire", "Çöpçüler Kralı" gibi filmleri Türk sinemasının en çok izlenen filmleri arasında yer aldı. Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı.

Uçak fobisi olduğu bilinen ve hayatında daha önce hiç uçağa binmeyen Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimleri için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta, kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Kırıkkaleli vatandaşlar da sosyal medyada Kemal Sunal'ı yaptığı paylaşımlarla andı.  Vatandaşlar , Sunal'ın filmlerinden alıntılar ve fotoğraflar paylaşarak, büyük sanatçıyı saygı ve özlemle hatırladılar. Kemal Sunal'ın komedi dolu filmleri ve gülen yüzü, Türk sinemasının unutulmaz anılarında yaşamaya devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi