Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, il protokolü ile birlikte 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ne katıldı. Mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik, jandarma çelik kanatlar, mehteran takımı gösterisi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan Vali Mehmet Makas, Yüce Türk Milletinin en büyük özelliğinin birlik ve beraberliği olduğuna dikkat çekti. Makas, konuşmasında, "Bu şenliği birlik ve beraberliği pekiştirmek adına yapıyoruz. Bu birinci amacımız. İkinci amacımız ise Bilecik'te Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği üzere, geçmiş ile gelecek arasında gönül köprüsünü oluşturmak," dedi.

Vali Makas, konuşmasını "Yüce Türk Milleti, dünyaya nizam versin diye yaratılmış bir millettir. Biz buna inanıyoruz. Yüce Türk Milletinin ferdi olmaktan bugün gurur duyuyoruz, yarın da duyacağız," sözleriyle sürdürdü. Ayrıca, şenliğin ilk banisi olan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’na ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Konuşmasının ardından Vali Mehmet Makas’a “Fahri Hemşehrilik Beratı” ve “Osmanlı Tuğrası” takdim edildi. Şenlik, okçuluk, çocuk tekvando gösterileri ve karakucak güreşi gibi çeşitli etkinliklerle devam etti. Yörük çadırlarının gezilmesiyle program sona erdi.

Vali Makas  şenlik boyunca emeği geçen tüm katılımcılara ve destekçilere teşekkür etti.

Kaynak: Kırıkkale Valiliği