Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında düzenlenen Konya Ovası Projesi (KOP) Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıya ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da teşrif etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde “Türkiye Yüzyılı” hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı. Yılmaz, “Yerel potansiyelleri harekete geçirmek ve kalkınmayı hızlandırmak için gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bölgesel kalkınma politikalarımız doğrultusunda, altyapıdan eğitime, sağlıktan sanayiye, tarımdan ticarete kadar pek çok alanda büyük değişimlere imza attık ve atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
KOP Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilen toplantının, bölgesel kalkınmayı destekleyecek projeler için önemli bir adım olduğu belirtilirken, toplantının verimli geçtiği ifade edildi.