Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümü münasebetiyle bazı açıklamalarda bulundu. Vali Makas, bu tarihi gecede kahraman milletimizin vatan sevgisi ve milli birlik ruhuyla destansı bir direniş sergileyerek, demokrasiye ve Cumhuriyete kast edenlere karşı durduğunu vurguladı.

Vali Makas, "15 Temmuz gecesi, milletin iradesine, demokrasiye ve Cumhuriyete karşı yapılan bir ihanet girişimiydi. Bu hain kalkışmaya karşı, 7'den 70'e tüm milletimiz tek yürek olarak sokaklara dökülmüş, canı pahasına vatanını ve istikbalini savunmuştur," dedi.

Bu gecede şehitlik mertebesine yükselen kahramanlar ve gazilerin, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin değerini bir kez daha hatırlattığını belirten Vali Makas, onların fedakârlıklarının ve kahramanlıklarının asla unutulmayacağını ve daima kalplerde yaşayacağını ifade etti.

Vali Makas, 15 Temmuz'da gösterilen kahramanlık ve milli birlik ruhunun tüm dünyaya demokrasiye olan bağlılığımızı ve vatan sevgimizi gösterdiğini belirterek, bu ruhun her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunduğunu tüm dünyaya göstermeye devam edeceğini söyledi.

Vali Mehmet Makas, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anarak, gazilere şükranlarını sundu ve milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutladı.

Kaynak: Kırıkkale Valiliği