Kırıkkale Valiliği, yıl sonunda oluşabilecek yoğunluk nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için yeni T.C. kimlik kartı başvurularını zamanında yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, 2016 yılı öncesinde alınmış eski tip ehliyetlerin, randevu alınarak 31 Aralık 2024 tarihine kadar değiştirilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, T.C. kimlik kartı almayan vatandaşların kamu ve özel hizmet veren kurumlarda daha kolay ve hızlı hizmet alabilmeleri için ellerindeki eski tip nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri tavsiye edildi.

Yeni T.C. kimlik kartları, temaslı-temassız yonga, uluslararası standartlara uygunluk ve en gelişmiş güvenlik öğelerini içeriyor. Kolay taşınabilir, taklit edilemez ve üstün güvenlikli olan bu kartlara geçiş yapmak isteyen vatandaşların en yakın nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Kırıkkale Valiliği, tüm vatandaşları bu değişiklikleri zamanında yapmaları konusunda bilgilendirerek, yeni kimlik kartlarının avantajlarından yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Kıırkkale valiliği