Kırıkkale'nin İlkokulu olarak gösterilen Atatürk Ortaokulu'nun inşaatı tam bir muammaya dönüştü. Okulun başka bir yere alınacak olması ihtimali kesilen ağaçlara olan tepkiyi daha da arttırdı.

Vatandaşlar şehrin merkezinde bulunan 23 ağacın acelecilikle kesilerek yok edilmesi tepki gösteriyorlar.

Okul inşaatının bir taraftan temellerinin hazırlıkları başlarken diğer taraftan yeni arsa arayışı olması ise Kırıkkale'de yönetim zafiyeti olduğunu gün ışığına çıkarttı .

Kırıkkale'nin yöneticiler bir okulun yerini belirlemekte bile aciz kalarak Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yardıma çağırması ise şehir yönetiminin zafiyetini ve zayıflığını gözler önüne Serdi.

Tepkili vatandaşlar "Madem bu karar alınacaktı neden 23 tane ağaç acelecilikte kesildi. Birkaç ay beklese ne olurdu?" gibi sitemlerini dile getiriyorlar.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Okulun yenilenmesi amacıyla yıkım yapıldı . 40-50 yaşlarındaki büyük 23 adet çam ağacı kesilerek yok edildi. Vatandaşların şehir merkezinde bu okulu artık sıkışıklık yaratacağı endişesi ve tepkisine rağmen ısrarla okul inşaatına başlandı.

ŞEHİR MERKEZİ SIKIŞIR

4.500 metrekare bir alanda yapılması planlanan okul inşaatı ihaleye çıkılarak müteahhit firmaya verildi .Firma ağaçların kesiminden sonra sondaj makinelerini sahaya getirerek zemin çalışmalarına hız verdi .Bu arada vatandaşların tepkisi yine yükselerek Kırıkkale kent merkezinin 1000'e yakın öğrencisi olan okulu kaldırmayacağı ısrarı ses getirmeye başladı .

ARSA TAKASI GÜNDEMDE

Diğer taraftan şehrimizin simgesi haline gelen Nuri Camii silüetinin kapanacağı endişesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırıkkale Belediyesi arasında okul yeri arsa takası gündeme geldi .

İşin garip tarafı bir taraftan arsa takası görüşülürken ilgili firma okul inşaatına temel aşamasında devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde temel çalışmaları başlayan Atatürk Ortaokulu inşaatının durdurulması gündemde. İnşaatın durdurulması konusunda Beşir Atalay’ında devreye girdiği öğrenildi.

SOSYAL TESİS OLSUN

Cumhuriyet Meydanı Yaşar Özer Sevgi Yolu üzerinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Atatürk Ortaokulu konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Eski yerinin yerine yapılacak olan okul binası için çalışmalar başlamış zemin etüdü ve temel kazma aşamasına gelmişti. Kamuoyunda okul yerinin park olması şeklinde görüşlerinde arttığı bir dönemde okul inşaatı çalışmalarının durdurulması gündeme geldi. 

ATALAY SÜPRİZİ

3 gün  önce Kırıkkale’ye gelen Eski İç İşleri Bakanı Prof.Dr. Beşir Atalay’ın okul inşaatının Nur Camiinin silüetini kapattığını belirterek başka bir yere yapılması konusunda bakanlık nezdinde girişimde bulunduğu öğrenildi. Konuya ilişkin olan Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın’ın bakanlığa çağrıldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. İnşaatın durdurulması kararının verilmesi durumunda Atatürk Ortaokulu’nun Kırıkkale Belediyesi tarafından gösterilecek başka bir yere yapılması bekleniyor.

OLAN YAŞLI ÇAMLARA OLDU

Atatürk Ortaokulu'nun aynı isimle Kırıkkale Belediyesi'nin göstereceği bir arazinin yapılması beklenirken Kırıkkale Belediyesi'nin bu alanı Kırıkkale evlerivari bir proje ile değerlendireceği ifade ediliyor. Vatandaşların tepkisi ise şehir merkezinde yaşları 40-50'ye Varan 23 adet çam ağacının acelecilikle kesilerek yerine Bozkır görüntüsüne bırakması oldu. Okulun yerinin başka alana kaydırılmasını yerinde bir davranış olanak gören eğitim camiası ve Kırıkkale halkı 23 adet büyük çamın kesilmesine ise son derece üzgün. Vatandaşlar ta ilk günden beri okulun başka yere alınması konusunda her platformda seslerini yükselterek yetkililere ulaşmaya çalışmışlardı .Kırıkkale kamuoyu son gelişmeleri merakla takip ediyor. Okulun durdurulması durumunda ise müteahhit firmaya şu ana kadar yapmış olduğu masrafların ihale kanunu gereği ödeneceği dile getiriliyor.

ÇALIŞMA DURMUŞTU

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan ve mevcut yerine yeniden yapımı başlanan Atatürk Ortaokulu için yeni adres belirlendi. Önceki gün Beşir Atalay’ın ‘bir eser yaptık onun önünü kapatmayın’ telkini ile inşaat çalışması duran okul için eski meslek lisesinin bulunduğu arazi önerildi. Bakanlık düzeyinde görüşen Atalay Nur Camiinin silüetini kapanmaması için okulun belediye tarafından gösterilecek başka bürünerek yapılmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen şehir yöneticileri ve bakanlık okul için yeni yer arayışına girdi. Bugün yapılacak toplantıda belediye tarafından Kırıkkale Evleri üzerinde bulunan eski meslek lisesi arazisinin teklif edileceği ve büyük ihtimal Atatürk Ortaokulu’nun yeni adresinin burası olacağı öğrenildi. Mevcut yerin ise park olarak düzenlenmesi bekleniyor. 

Editör: Müjgan BARIŞ