272664,Dsc0117Jpg

Kırıkkale'nin bilinen  mekanlarından biri olan Celal Bayar Parkı, günümüzde Millet Bahçesi olarak hizmet vermektedir. Ancak, bir zamanlar parkta serbestçe yapılan mangal keyfi, günümüzde yasaklanmış durumda. Bu durumdan rahatsızlık duyan Kırıkkaleli vatandaşlar, Kalehaber'e konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Millet Bahçesi'nde mangal yapmanın yasaklanmasına tepki gösteren vatandaşlar, eskiden olduğu gibi burada mangal yakmak istediklerini belirttiler. Doğayı kirletmeden, çevreye zarar vermeden bilinçli bir şekilde mangal keyfi yapmak istediklerini ifade eden vatandaşlar, aileleriyle güzel zaman geçirmek için Millet Bahçesi'nde mangal yakma taleplerini dile getirdiler.

1957610

Özellikle özel günlerde ve hafta sonları mangal yapmanın keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar, Millet Bahçesi'nde bu imkanı bulamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirttiler. Birçok aile için mangal keyfi, keyifli bir açık hava etkinliği olmasının yanı sıra bir araya gelme ve sosyalleşme fırsatı da sağlıyor.

Ecdc0E007C9D026A9F87F9901A127541

Millet Bahçesi'nde mangal yapmak için özel alanların oluşturulması veya belirli düzenlemelerin yapılması talebinde bulunan vatandaşlar, bu şekilde hem doğayı koruyacaklarını hem de istedikleri etkinliği gerçekleştirebileceklerini dile getirdiler. Taleplerinin yerine getirilmesini ve Millet Bahçesi'nde mangal keyfi yapabilme özgürlüklerine kavuşmayı umut ettiklerini ifade ettiler.

Kaynak: Haber Merkezi