CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ardından konuşmaya başlayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktık. Yol boyunca binclerce sınıf kardeşimizle buluştuk. Yola çıkarken yalnız yürümeyeceğiz dedik. Milyonlarca işçinin, kadınların, gençlerin adımları bizimle olacak dedik. Vergide adalet, gelirde adalet diyen milyonlarla yürüdük” dedi

Çerkezoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün sınıf kardeşlerimizle birlikte yürüdük. Selam olsun umudu büyütenlere. Başta belediye işçileri olmak üzere bütün taşeron işçilerine amasız fakatsız kadro verilmesi için yürüdük. 6196 sayılı kanunla ihraç edilenlerle yürüdük. Kademeli geçiş isteyenlerle beraber yürüdük. Yaşadığımız bu tablo bir tesadüf değil. Bu ülkeyi işçiden, emekçiden, halktan kopmuş bir zihniyet yönetiyor.

Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız olanı alana kadar da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu düzeni kapatmaya karar verdi. Anayasa’nın ayaklar altına alınmasına karşı, ülkede adalet için mücadele edeceğiz. Bizlerin hakkında işçilerin, emekçilerin geleceği hakkında, işimiz, aşımız hakkında, tek taraflı dönemleri kapatıyoruz. Bu meydanı görsünler. 

Bugün Ankara’da tarihi bir gün yaşanıyor. İşçiler konuşuyor, emekçiler konuşuyor, halk konuşuyor. Bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz. Biz kazanacağız. Omuz omuza, kol kola kazanacağız. Yürek yüreğe kazanacağız. Ülkede adaleti de egemen kılacağız. Asla umutsuzluğa kapılmayalım. Bu meydan varsa umut var.”

Konuşmaların ardından “Vergide adalet istiyoruz”, “Direne direne kazanacağız” ve “Birlikte kazanacağız” sloganları atıldı.IMG-20231117-WA0095ozgur-ozelden-disk-yuruyusune-destek-5-799x495

Editör: Müjgan BARIŞ