Kırıkkale FK Yönetim Kurulu Sözcüsü Kadir Yahşi, 8 Eylül’de başlayacak sezon öncesi hazırlıkları ve hem takım hem de kulübün genel çalışması hakkında açıklama yaptı. Yahşi, “İnşallah sezona güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

YENİ İSİM VE LOGO SÜRECİ TAMAMLANDI

2024-2025 sezon hazırlıklarını sürdüren Kırıkkale Futbol Kulübü, 8 Eylül’de kendi saha ve seyircisi önünde ilk maçına çıkacak. Kamp sürecini tamamlayan ve Fikret Karabudak Stadyumu’nda hazırlıklarını sürdüren Kırıkkale Futbol Kulübü’nün son durumu hakkında Kırıkkale FK Yönetim Kurulu Sözcüsü Kadir Yahşi açıklamalarda bulundu. Yahşi, “İlk maçımızı kendi evimizde oynayacağız. İnşallah taraftarımızın önünde sezona iyi bir başlayış yapmak istiyoruz. Şimdi tabii ki birkaç konu var onları da dile getirmek istiyorum. Kırıkkale FK ve yeni logosuyla, yeni sezona başlayacağız. Bu süreç tamamlandı” dedi.

FİKRET KARABUDAK, 15 YILLIĞINA İL ÖZEL İDARE’DE

Yahşi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Şimdiki aşamada çok fazla stadyumla ilgili hem eleştiri hem de şuan da bulunduğumuz Fikret Karabudak Stadyumuyla ilgili de görüş belirten çok fazla taraftarımız var. Fikret Karabudak Stadyumuyla ilgili biliyorsunuz Makine Kimya Endüstri Kurumuna ait ve İl Özel İdaresine 15 yıllığına, devredildiğini biliyoruz.

MKE Kırıkkalespor’a ait olduğunu biliyoruz. Bundan kaynakta buranın zemin ve stadyum şartları TFF 3.lig profesyonel lige uymuyor. Uymadığı için de burada maçlarımızı oynayamıyoruz. Hem zemin anlamında hem de tribün anlamında, o yüzden buranın bakım ve tadilatı için hem ciddi bir maliyet var hem de MKE Kırıkkalespor’un İl Özel İdarenin anlaşması gerekiyor. “

BAŞPINAR ÇİMLERİ MANTAR HASTALIĞINA YAKALANDI

“Bildiğimiz kadarıyla MKE Kırıkkalespor’da İl Özel İdaresi ile süreç ilerliyor. O aşama tamamlandıktan sonra Fikret Karabudak’ın süreci tamamlanmış olacak. Taraftarlarımıza da buradan bunu söylemiş olalım yani Fikret Karabudak ile ilgili çok fazla soru aldığımız için bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz. Başpınar Stadyumu ile ilgili geçtiğimiz haftalarda taraftarımız kendi sosyal medyasında bazı paylaşımlarda bulundu. Yaklaşık birkaç ay önce zemin hazırlığı yapılıyor. Devamında da 15-20 gün önce mantar hastalığına yakalandığı için bundan kaynaklıda kuruma gerçekleşiyor.”

ÇİMLER YENİ SEZONA YETİŞECEK

“Aşırı hava sıcaklıklarıyla birlikte aynı zamanda stadın 10 yıllık bir geçmişi var. 6 senenin drenajı çok fazla su basıldığında çekmiyor, az su basıldığı zamanda kuruma yapıyor. Yani bunu da mecburen bir şekilde idare etmeye çalışıyorlar. Bizde kulüp olarak görüştüğümüzde, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hamza Güneş konuyla ilgilendiğini söyledi. Muhtemelen sezona yetiştirecek. Bir sıkıntı yok buradan da taraftarın yüreğine su serpelim diyelim.”

HOCAMIZ GEREKLİ TAKVİYELERİ YAPTI

“Transferlerimiz hala devam ediyor. Yeni yaptığımız transferler onları da açıklayacağız. Şuan kadromuz yüzde 99 oranında tamam. Hocamız gerekli takviyeleri yaptı. Takımımız çok sıkı çalışıyor. Sezona başkanımız Adnan Duman’ın söylediği gibi şampiyonluk parolasıyla başlayacağız. İnşallah sonra da şampiyon olarak tamamlamış olacağız ve şehrimize 2.lig statüsü kazandırmış olacağız. Umarım hayırlı bir sezon geçer. Yine taraftarlarımızın soruları arasında forma ve birkaç ürün satışı ile ilgili çok fazla soru alıyoruz.

20 BİN ADET FORMA SATIŞI KAMPANYASI

“Şuan onunla ilgili süreç tamamlanmış üzere, yani hem logomuzun değişikliği hem kulübümüzün isim değişikliği TFF onayından sonra baskı aşamasına geçildi ve bütün takımımızın forma ve diğer ürünlerini yani mağazalarda satışı ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başkanımız Adnan Duman’ın talimatı ile 20 forma satışı kampanya hedefimiz var. Onu da yakında açıklayacağız inşallah. Taraftarımızın sahip çıkmasını hem deplasmanda hem evimizde yanımızda olmasını istiyoruz.”

BÜTÜN TARAFTARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

“İnşallah umarım iyi bir sezon geçireceğiz. Kazasız belasız başarılı bir sezon olur diyorum. Tüm taraftarımıza tamamı ile sakin olmalarını, bizi desteklemelerini istiyorum. Bu sezon gerçekten çok ciddi bir çalışma var. Hem yönetim kadrosu hem teknik heyet hem futbolcular herkes kenetlenmiş durumda. Dolayısıyla ben bu sezonun gayet çok güzel geçeceğine inanıyorum. Buradan tüm taraftarımıza da yanımızda olması için çağrıda bulunuyorum. Teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Kırıkkale FK