Kırıkkale'nin ilçesi Yahşihan ,büyük bir borç yüküyle mücadele ediyor. Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Yahşihan Belediyesi'nin 1 milyar 107 milyon TL borçla devralındığını ve haciz işlemleriyle boğuştuğunu belirtti. Başkan Sungur, “Bu olayı tek cümleyle özetlersek ‘Hacizle Boğuşuyoruz.’ 103 tane haciz dosyamız var ve bunların 66 tanesi işlemde. Ağustos ayının 6’sında hacizden ilk defa arsalarımız satışa çıkıyor. Bu borcun yüzde 50’sinin naylon fatura olduğunu iddia ediyorum," dedi.

Belediye, kurulduğu ilk günden bu yana ilk defa bu kadar büyük  haciz işlemleriyle uğraşıyor. Haciz memurları, belediyenin masalarından sandalyelerine kadar her şeyi not ediyor. Belediye Başkanı Sungur, hemşerilerinin sabırsızlıkla ne yapacaklarını merak ettiğini, yolların yüzde 80’ini bitirmek üzere olduklarını ifade etti. Önceki yönetimin bitirdiği iddia edilen altyapıyı yeniden gözden geçirmek zorunda kaldıklarını ancak vatandaşların toz ve çamur çilesinden bıktığı için bu riski göze almadıklarını belirtti. Şu anda üst yapı çalışmalarının devam ettiğini ve yolların vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

Başkan Sungur, belediyenin 1 santim arazisinin bile hacizsiz olmadığını, belediyeye ait 66 aracın haciz işlemi ve yakalama tedbir kararı olduğunu belirtti. Bu araçlar trafiğe çıkamıyor. Ancak Başkan Sungur, "Biz buraya makam mevki için gelmedik. Batmış, bitmiş olan, neredeyse satılmak üzere olan Yahşihan’ı kurtarmak için geldik. Şükürler olsun ki yetişmişiz, gelmişiz. Belediyemize ve ilçemize sahip çıktık. Borç yükünün altından kalkmak için çaba içerisindeyiz, fakat zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı elde ettiğimiz takdirde gerçek olan borçları yavaş yavaş ödeme gayreti içerisinde olacağız," şeklinde konuştu.

Kaynak: Yahşihan Belediyesi