Yahşihan Belediyesi ve Mimarlar Odası Arasında Önemli İşbirliği Protokolü İmzalandı

 Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Atakan ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kırıkkale Temsilciliği İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş arasında gerçekleşen törenle, sağlıklı kentleşme, nitelikli mimarlık, kültürel tarih, ve doğal çevre varlıklarının korunması ve geliştirilmesi için teknik, kültürel, toplumsal dayanışma ve işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol töreninde yapılan açıklamalarda Başkan Osman Türkyılmaz, "Kentlerimizi oluşturan siz değerli mimarlarımızın her zaman yanında olmak bizlerin en büyük görevidir. Nasıl ki bir vücudun iskelete ihtiyacı varsa, bir kentin de kent bilinciyle yetişmiş ve eğitim almış mimarlara ihtiyacı vardır." dedi. Türkyılmaz, toplumun mimarlar tarafından şekillendirilmesinin kentlerin sağlıklı ve estetik bir yapıya kavuşmasında kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, bu işbirliği protokolünün önemine değindi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kırıkkale Temsilciliği İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş ; Kentimizin geleceğini şekillendiren önemli bir adımı attığımız bu anlamlı günde, Osman Türkyılmaz Başkanımızın liderliği ve destekleri ile Yahşihan Belediyesi ile Mimarlar Odası arasında  sağlıklı kentleşme, nitelikli mimarlık, kültürel tarih ve doğal çevre varlıklarının korunması ve geliştirilmesi konularında bir işbirliği protokolü imzalamanın gururunu yaşıyoruz dedi.

Ankara Şube Başkanı Ali Atakan, "Yahşihan'ın böylesi anlaşmalara imza atması bizler için büyük bir değer taşıyor. Kentlerin planlanması, mimari estetik, kültürel mirasın korunması gibi konularda birlikte çalışmak, sürdürülebilir kentleşme adına atılan önemli bir adımdır." şeklinde konuştu.

Protokol imza törenine katılan Kırıkkale'li mimarlarla bir araya gelen Başkan Osman Türkyılmaz, "Yahşihan, mimarlarımızın ışığında daha da gelişecek ve var olacaktır." dedi. Toplantı sonrasında Kırıkkale'li mimarlar ile birlikte fotoğraf çektirilerek etkinlik tamamlandı.

Bu anlaşma, Yahşihan'ın kültürel, mimari ve çevresel değerlerini koruma ve geliştirme adına atılmış önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Mimarlar Odası, kent planlamasında ve mimari estetikte uzmanlığıyla bilinen bir kuruluş olarak, bu tür işbirlikleriyle şehirlerin sürdürülebilirliği ve yaşanabilirliği için kritik bir rol üstlenmeye devam ediyor.

Whatsapp Image 2024 02 09 At 12.44.50 (2)

Whatsapp Image 2024 02 09 At 12.44.49 (4)

Whatsapp Image 2024 02 09 At 12.44.44

2-69

1-92

Kaynak: Haber Merkezi