Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki zincir marketlerde denetimlerini yoğunlaştırdı. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un talimatlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde, ürün gramajı, fiyat karşılaştırması ve son kullanma tarihleri gibi konular mercek altına alındı.

Ekipler, reyon ve kasa fiyatları arasındaki tutarlılığı kontrol ederken, herhangi bir fiyat farkı tespit edilmesi durumunda ilgili market hakkında tutanak düzenliyor. Özellikle temel gıda ve ihtiyaç maddeleri üzerinden yapılan kontrollerde, fiyat farklılıkları incelendi ve market yetkililerine fiyat ve etiket konularında duyarlı olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu. Denetimler sırasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayan zabıta ekipleri, işyeri çalışanlarına teşekkür etti.

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, yaptığı açıklamada, “İlçe genelinde zabıta ekiplerimizle denetimlerimizi sürdürüyoruz. Yahşihan Belediyesi olarak hemşehrilerimizin mağdur olmalarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Raf ve kasa fiyatları arasındaki uyumluluğu denetleyerek, anormallikleri tespit ediyoruz. Denetimlerimiz, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına ara vermeksizin devam edecek,” dedi.

Ayrıca Zabıta Müdürlüğü, 0505 164 46 40 numaralı Belediye İhbar Hattı üzerinden gelen şikayetler doğrultusunda denetimlerin süreceğini belirtti.

Kaynak: Yahşihan Belediyesi