'Kostantiniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! Onu fetheden askerler ne güzel askerlerdir!' (Hadis-i Şerif)

Peygamber efendimizin övgülerine mazhar olan komutan işte Fatih Sultan Mehmet Han'dır. 6 Nisan'dan 29 Mayıs 1453 yılına kadar süren kuşatma zafer ile sonuçlanmış, İstanbul'u Osmanlı'nın başkenti yapışmıştır. İstanbul'un Fethi ile tarihin dönüm noktası olmuş, Orta Çağ kapatılarak Yeni Çağ açılmıştır. Fetih sadece şehri ile değil gönülleri de fethedilmiştir.

'Bir gece ansızın gelir krallığınızı imparatorluğuma katarım.'

Sözleri ile bir gece ansızın karadan gemileri yürüterek tarihe inanılması güç bir an yaşatmış Türk'ün kudretini bütün Dünyaya bir daha göstermiştir.

İstanbul semalarında ebediyen yükselecek kutlu ses ezan okundu ve namaz kılınarak İslamiyet'i her an her yerde yaşatmış oldu. Adalet ve haktan şaşmayan kudretli komutan Fatih Sultan Mehmet Han bütün halkın sevgisini kazandı.

İstanbul'un bağımsızlığını armağan eden, Dünyaya adını duyurmuş, Adalet'en asla şaşmayıp sadece İstanbul ile kalmayıp bütün gönülleri Fetih eden, her daim hak yolu İslam'ı seçmiş, Türklüğünden taviz vermemiş Kudretli ve büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han ve onun yanında canını siper etmiş vatan için savaşmış Gazi ve Şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Nice Fatih'ler yetişecek, nice İstanbul'lar fetih edilecektir. Bu kutlu kan oldukça zalimin yüzü gülmeyecek hak ile mücadele edilerek Türkler dünyaya hükmedecektir.

29 Mayıs İstanbul'un Fethi kutlu olsun.

HÜSEYİN EREN ŞAİR/YAZAR