Ne bir kurumsa hipleniyor ne de bir yetkili açıklamada bulunuyor. Vatandaş merak içerisinde. Atatürk Ortaokulu'nun durdurulan inşaatının yeni adresi neresi olacağını merak ediliyor.

20240130 17594720240130 175947

Kırıkkale'nin tarihi okullarından Atatürk Ortaokulu'nun yıkılarak yerine yenisini yapılacağı çalışmaları bir taraftan devam ederken inşaatın temel aşamasında Nur Cami cemaatinden gelen talep üzerine inşaat durduruldu.

 27 tane büyük çam ağacının Orman Bakanlığı'nın izniyle kesildiği , zemin etüt çalışmalarının başladığı inşaatta çalışmalara ara verildi. Eski İçişleri Bakanı hemşehrimiz Prof.  Dr.Beşir Atalay'ın devreye girmesi ile okulun mevcut yerinden başka bir yere alınacağı ifade edilerek tüm çalışmaları ara verildi.

YENI YER NERESİ OLACAK

Okulun yeni yeri için 4.500 metrekare arsa gerekiyor ve o civarda arsa arama çalışmaları devam ederken şu ana kadar kamuoyuna bu konuda hiçbir açıklama yapılmadı. Kırıkkale kamuoyu merakla okulun yeni yerinin neresi olacağını bekliyor . Arada bir çay içmesine rağmen maalesef şu ana kadar Tuzlular İnşaat'ın yerinin neresi olacak konusunda hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Vatandaş ve veliler merak içerisinde Kurulu nereye kurulacağını ve ne zaman temelini atılacağını merakını yaşıyorlar. Kırıkkale çok sayıda nesile ev sahipliği yapan eğitim kurumunun akıbeti  merak ediliyor.

Kaynak: Milli Egitim