Kırıkka'leden Filistine destek,İsraile tepki

F B I M G 1705148142841F B I M G 1705148156914F B I M G 1705148163474

Kırıkkale'de bir grup Sivil Toplum Örgütü tarafından organize edilen Filistin'e destek yürüyüşüne yoğun katılım sağlandı .

Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlar ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile ortak sloganlar atarak Gazze'ye hergün binlerce ton bomba yagdıran İsrail'e tepki gösterdiler.

Yapılan konuşmalarda İsrail'in yaptığı insanlık dışı katliamlara İslam Devletlerinin yöneticilerinin ve tüm dünyanın seyirci kaldığı belirtilerek Birleşmiş Milletler başta olmak üzere İslam Devleti yöneticileri göreve davet edildi .

Yapılan konuşmalarda 21. yüzyılın en büyük katliamının gerçekleştiği bir ortamda İslam dünyasının sessizliği en büyük sancı olarak gösterildi. Gazze'nin Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın İslam aleminin ortak değeri olduğu belirtilerek oraya yapılan saldırılar her İslam ülkesine yapılmış gibi algılanması gerektiği ifade edildi. Cumhuriyet meydanında toplanan binlerce kişi tüm dünyayı İsrail'e baskı yaparak saldırıları bir an önce durdurmaya davet etti.

Kırıkkaleli vatandaşlar Filistin'e destek yürüyüşüne yürekten katılım sağladılar. Cennet Vatanımız uğruna şehadet şerbeti içen şehitlerimiz ve Filistinli mazlum müslümanlar için düzenlenen;

"Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünde yüzlerce Kırıkkaleli hemşehrimiz hem terörü lanetledi hem de mazlum Filistin halkının yanında olduğunu tüm dünyaya duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi