Hacı Hidayet Doğruer Mesleki Anadolu Lisesi Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla 85 fidanı toprakla buluşturdu.FB_IMG_1699643598577

Bahşılı Kaymakamı Erdal Bilgiç,Başkan vekili Süleyman Gûndoğdu,ilçe milli eğitim müdürü Fedai Akın, okul idaresi öğretmen ve öğrencilerle üzerinde tarihler yazılı 85 fidanı Okul bahçesinde toprakla buluşturdular.Üzerinde 2023 yazılı fidanı kaymakam dikerken kendi doğum tarihini arayanlarda vardı.

44 yıllık fotoğraf ve gazeteci sanat sever Ahmet yaman da doğum tarihini simgeleyen 1958 ve 1959 etiketli fidanları dikti.şimdiye kadar çok diktim fakat doğum tarihimi simgeleyen fidanları dikmekte bize nasip oldu.Şükür Allah'a."dedi.

Okul idaresi şu bildirgeyi okudu.

10 KASIM

Sayın kaymakamımız, sevgili öğrencilerim, kıymetli öğretmen arkadaşlanan ve değerli misafirler,

Ölümünden 85 yıl sonra bile ülkesine umut aşılamayı sürdüren, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü "bedenen" aramızdan ayrılışının O'nsuz Kasım'ındayız.

Her Kasım ayında O'nun gibi anlayarak, okuyarak, okutarak, sorgulayarak, yaşayarak... her gün daha çok anlıyoruz.

Kalbimizde ve bilincimizde yaşayan Mustafa Kemal Atatürk devrimleri ile yolumuzu aydınlatıyor, sönmeyen meşale misali aydınlatmaya da devam edecektir.Bugün, okulumuz için tarihi bir andır.O'nsuz yaşadığımız 1938 yılı Kasım ayından 2023yılı Kasım ayına kadar "her yıla bir ağaç olmak üzere 85 ağaç dikmeye karar verdik.Fakat; "Bazı ölümler ölümsüzdür."Sevgili öğrencilerim; Bundan mütevellit 2024 yılının Kasım ayında 86., 2025 yılında 87. Ağacı ve diğer Kasımlarda ağaç dikmeye sizler devam edeceksiniz.

Ulu önderim, Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve minnetle, hayranlıkta anıyorum.

Yolundan yürümeye, daima yaşayan azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.

"Her yıla bir ağaç" adlı uzun soluklu projemiz kapsamında 1938 yılının ilk ağacını dikmek üzere kaymakamımızı davet ediyorum.dedi.

Editör: Müjgan BARIŞ