ABC Eğitim Kurumları, Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) bu yıl da büyük bir başarıya imza attı. Sonuçların açıklanmasının ardından, okulun öğrencileri yüksek puanlarla önemli okullara yerleşti.

ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, okul yönetimiyle birlikte yaptığı basın toplantısında bu başarıyı değerlendirdi. Güleç, "Son yedi yıldır Kırıkkale'de sınav ortalamalarında birinci sıradayız. Öğrencilerimizin başarısı, öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve öğrencilerimize gösterdikleri ilgiden kaynaklanıyor. En düşük seviyeden en yüksek seviyeye kadar tüm öğrencilerimize dokunduk ve onları sınavlara en iyi şekilde hazırladık," dedi.

Bu yılki LGS yerleştirme sonuçlarına göre, ABC Eğitim Kurumları'ndan 38 öğrenci fen liselerine, 9 öğrenci Atatürk Anadolu Lisesi'ne ve 6 öğrenci Şehit Nebi Anadolu Lisesi'ne yerleşti. Güleç, "Öğrencilerimizin yüzde 80'i nitelikli okullara yerleşti. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Zirvede tek başımıza olmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Güleç ayrıca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına da değinerek, "Anadolu ve fen liselerimizde de büyük başarılar elde ettik. Türkiye genelinde 310. sırada yer alan öğrencimiz, özel okullar arasında bizi zirveye taşıdı. Ayrıca ilk 1000'de ve 1500'de de öğrencilerimiz bulunuyor," dedi.

Başkan Güleç, lise seçiminin önemine dikkat çekerek, "Lise eğitimi, üniversiteye giden yolda çok kritik bir aşama. Öğrencilerimizin bu süreçte doğru seçimler yapmaları çok önemli. Biz de onlara en iyi desteği sağlamak için buradayız," dedi. Güleç, öğrencilere başarılar dilerken, öğretmenlere ve velilere de teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Haber Merkezi