Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. İlçenin ilk belediye başkanı Mehmet Dönmez ile son belediye başkanı Halil İbrahim Bişkin, ilçenin tarihi ve gelişim süreci üzerine sohbet etmek için bir çay ocağında bir araya geldi.

Bahşılı, 1990 yılında Kırıkkale'nin il olmasıyla ilçe statüsüne kavuşmuştu. Ancak, bu yolculuk 1984 yılında kasaba olan Bahşılı’nın Turgut Özal döneminde yaşadığı önemli seçim süreçleriyle başladı. 1984 yılında yapılan seçimlerde Osman Şenses, kasabanın ilk belediye başkanı olarak kısa bir süre görev yapmış, ancak seçimlerin usulsüz olduğu gerekçesiyle tekrar seçim yapılmıştı. 1985 yılında yapılan bu seçimde Mehmet Dönmez, belediye başkanlığına seçilmiş ve ilçenin gelişiminde önemli bir rol oynamıştı.

Mehmet Dönmez, Bahşılı’nın kasabalıktan ilçeliğe yükselmesi ve Kırıkkale’nin il olması sürecinde büyük bir çaba sarf ederek, siyasi ekibiyle birlikte Yahşihan’la beraber Bahşılı’nın ilçe olmasını sağlamıştır. Dönmez, bu süreçte üç dönem belediye başkanlığı yaparak ilçenin kalkınmasında önemli adımlar atmıştır.

Bahşılı’nın şu anki belediye başkanı Halil İbrahim Bişkin ise MHP'den seçilmiş olup, bu görevde üçüncü dönemini sürdürmektedir. İlçenin ilk belediye başkanı Mehmet Dönmez ile son belediye başkanı Halil İbrahim Bişkin’in 30 Ağustos’ta bir araya gelmesi, Bahşılı’nın geçirdiği tarihi süreçleri bir kez daha hatırlatırken, ilçenin geleceğine dair umut verici bir buluşma oldu.

Kaynak: Haber Merkezi