CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TÜRKİYE'NİN İLK UZAY MİSYONU İÇİN HAZIRLANAN GEZERAVCI'YI TEŞVİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdikleri Kabine Toplantısı'nda, Türkiye'nin ilk uzay misyonunu gerçekleştirecek olan Gezeravcı'ya destek mesajı iletti. Erdoğan, kabine üyelerinin selamlarını Alper Gezeravcı'ya iletti ve önemli bir adım olan "ilk insanlı uzay misyonu" faaliyetinin başlamak üzere olduğunu ifade etti.

Gezeravcı, Florida'nın Orlando kentinde karantinada olduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Uzay görevi icra eden ilk vatandaşımız sen olacaksın. Milletimize gerçekten büyük bir gurur yaşatacaksın. Hazır mısın?" sorusuna, "Alınlarının akıyla bu görevi icra edecek şekilde hazır olduklarını" ifade etti.

Erdoğan, bu görevin hem bilimsel bir misyonu hem de gençlere ve çocuklara ilham kaynağı olması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Rabb'im yar ve yardımcın olsun. Yolun açık olsun." temennisinde bulundu. Gezeravcı da gelecek nesillere ilham kaynağı olacakları için teşekkür ederken, "Aksiyon 3 ekibinin selamlarını iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Bu tarihi anın Türk milleti için bir gurur kaynağı olması ve uzay faaliyetlerinin devamını getirmek adına heyecan verici bir başlangıç olarak değerlendirildi. Görevin başarıyla tamamlanması temennisiyle, Gezeravcı ve ekibine başarılar dileriz.

Kaynak: Haber Merkezi