22 Ekim 2024 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 20. “Kur'an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali” Kırıkkale’de yapıldı. Türkiye genelinden kız öğrencilerin katıldığı yarışma, büyük bir heyecana sahne oldu.

Yarışmaya katılan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Kur'an-ı Kerim’in üç farklı şekilde okunabileceğini vurgulayarak, "Kıraat, Kur'an'ın akılla okunmasıdır ve her mümin için icap gerektirir. Tilavet, Kur'an'ın dille okunmasıdır ve her mümin için ibadettir. Tertil ise Kur'an'ın ruhla okunmasıdır ve her mümin için istikamettir" diyerek, hafızları tebrik etti.

Yarışmada Elazığ Çatalçeşme Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Betül Azra Bulak birinci, Konya Karatay Türk Anadolu Vakfı Kur'an Kursu öğrencisi Sümeyye Doğru ikinci, Kocaeli Darıca Harun Kasap Kız Kur'an Kursu öğrencisi Esmanur Tanrıverdi ise üçüncü oldu.

Finale katılan tüm öğrencilere ve onları yetiştiren öğreticilere Başkanlık ve il müftülüğü tarafından hediyeler takdim edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler ve öğreticiler tebrik edildi.

Kaynak: Kırıkkale İl Müftülüğü