F B I M G 1723665753685Kırıkkale'de günlerdir merak edilen soru cevabını buldu .Vatan savunması için Suriye hareket bölgesinde hayatını kaybeden Hacılarlı Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç 'un şehit olduğu kabul edildi.

Karakoç 30 Temmuz 2024 tarihinde bu Silahlı Kuvvetlerinin Suriye hareket alanında görev yaptığı sırada rahatsızlanarak kalp krizi sonucu Hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından, Karakoç’un şehit statüsüne alınıp alınmayacağına dair tartışmalar başladı.MSB, ilk açıklamasında 'Şehitlik statüsü' verilmediğini bildirmişti. Bu karar Kırıkkale kamuoyuna büyük bir üzüntü ile karşılanmıştı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MSB'nin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "29 Temmuz 2024 tarihinde Suriye harekat alanında görev sırasında rahatsızlanarak şehit olan kahraman silah arkadaşımıza şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerine yer verdi.

Suriye'de görev yaptığı esnada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Kırıkkaleli Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç MBS tarafından şehit statüsü verilmezken, Somali'de görev yapan ve kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Seydi Ünlü' ise şehit sayılması tartışmalara konu olmuştu.

Kaynak: Haber merkezi