Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, halk sağlığının önemine vurgu yaparak koruyucu sağlık hizmetlerinin tedaviden daha etkili olduğunu belirtti. Dr. Ağırtaş, "Halk sağlığı yaklaşımında koruma tedaviden üstündür. Sağlığını korumak için; sağlığını erteleme, harekete geç" dedi.

Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin Önemi

Ağırtaş, bu yıl düzenlenen Halk Sağlığı Haftası’nın amacının, halk sağlığını ve koruyucu sağlık hizmetlerini ön plana çıkararak farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Kırıkkale’de aile sağlığı merkezleri, sağlıklı hayat merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde vatandaşlara koruyucu sağlık hizmetlerinin sunulduğunu belirten Ağırtaş, "Hedefimiz, hastalıkları ortaya çıkmadan önce önlemek ve toplumun sağlık düzeyini yükseltmektir" dedi.

5 Yaş Altı Çocuklar Aşılanmalı

Dr. Ağırtaş, aşılama çalışmalarının koruyucu sağlık hizmetleri içinde en önemli yeri tuttuğunu belirterek, tüm 5 yaş altı çocukların tam olarak aşılanmasını hedeflediklerini vurguladı. Aşılama hizmetlerinin ücretsiz olarak tüm aile sağlığı merkezlerinde sunulduğunu hatırlatan Ağırtaş, ebeveynlere çocuklarını aşılatmaları için çağrıda bulundu.

Kanser Taramaları ve Diğer Sağlık Hizmetleri

Ağırtaş, Kırıkkale’de meme, kolon ve rahim ağzı kanserlerine yönelik taramaların da aktif olarak yürütüldüğünü ifade etti. Meme kanseri taraması 40-69 yaş arasındaki kadınlara, kolon kanseri taraması ise 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere düzenli olarak yapılmakta. Ayrıca, Kırıkkale’de 35 Aile Sağlığı Merkezi ve 94 Aile Hekimliği Birimi ile geniş bir sağlık hizmeti ağı bulunduğunu belirtti.

Dr. Murat Ağırtaş, sözlerini "Sağlığını korumak için; sağlığını erteleme, harekete geç" diyerek noktaladı.

Kaynak: Haber Merkezi