Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘F B I M G 1728409908094 kapsamında düzenlediğimiz teknik geziye, İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, teknik personeller ve Kırıkkale’de örtü altı yetiştiriciliği yapan 30 üreticimiz katıldı. 

Gezi kapsamında, Amasya ili Kızılca Köyü’nde 5000 dekar alanda kurulmuş örtü altı ve fide yetiştiriciliği yapılan modern bir işletme ziyaret edildi. 

Bu gezi ile; özellikle iyi tarım uygulamaları kapsamında daha önce teorik olarak aktardığımız bilgileri pratiğe dökerek, üreticilerimize modern yetiştiricilik teknikleri ile hastalık ve zararlılarla mücadele konularında kapsamlı bilgi aktarmayı ve sahada deneyim kazanmalarını amaçladık. Aynı zamanda, teknolojik yöntemlerin uygulanabilirliğini ve verimliliğini yerinde gözlemleyerek, bu yöntemlerin Kırıkkale koşullarına nasıl adapte edilebileceği üzerine üreticilerimize öneriler sunduk. 

F B I M G 1728409915507

Bu etkinlik, yerel çiftçilere yeni tecrübeler kazandırmanın yanı sıra, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını ilimizde de yaygınlaştırmak adına önemli bir gezi olmuştur.

Kaynak: Haber merkezi