Depremde binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve geride büyük bir acı bıraktığını belirten Kaplan, yaşanan yıkımın sadece binalarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda birçok hayalin de enkaz altında kaldığını ifade etti. Felaketin ardından Kırıkkale Belediyesi’nin deprem bölgesine ulaşan ilk ekiplerden biri olduğunu vurgulayan Kaplan, yaşanan çaresizliğe rağmen Türkiye’nin birlik ve dayanışma ruhuyla hareket ettiğine dikkat çekti.
“Birbirine sarılan, ekmeğini paylaşan, ‘Sen iyisin ya, ben de iyiyim’ diyen insanlarımız vardı. Hiç tanımadığı birinin elini tutup ‘Yanındayım’ diyen kahramanları gördük. Bu fotoğraflar sadece bir an değil, bir milletin yürekten mücadelesinin hatırasıdır.” sözleriyle deprem sonrası dayanışma ruhuna vurgu yaptı.
Kaplan, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dilerken, geride kalanlar için sabır ve güç temennisinde bulundu. “Biz hep buradayız, hep yanınızdayız” diyerek, depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.