Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, 2024-YKS’ye başvuran adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve onaylamaları gerektiğini belirtti.

Duyuruya göre, adayların 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) bulunan https://ais.osym.gov.tr/OSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle adresine girerek, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor. Adaylar, bu bilgileri seçerek 28 Haziran 2024 tarihi saat 16.00’ya kadar onaylamak zorunda.

Eğitim bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu düşünen adayların, mezun oldukları ortaöğretim kurumu müdürlüğüyle iletişime geçerek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul sisteminden eğitim bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekiyor. Bu durumda olan adaylar, eğitim bilgilerini düzelttirdikten sonra bu bilgilerini AİS’te 28 Haziran 2024 tarihi saat 16.00’ya kadar yeniden kontrol edip onaylamalılar.

Eğitim bilgilerinde yapılacak güncelleme işlemleri sadece 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında ve yalnızca belirtilen internet adresinden gerçekleştirilecek. Bu işlemler, sadece yurt içindeki ortaöğretim kurumu müdürlükleri aracılığıyla yapılabilecek olup, yurt dışındaki ortaöğretim kurumu müdürlüklerince yapılması mümkün değildir.

Daha fazla bilgi için www.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Kırıkkale MEM